haukelivegen

Vegen som binder oss sammen

12/11/2012

Gjennom uminnelige tider har ferdselen over Haukelifjell vært viktig for kontakten mellom Østlandet og Vestlandet. Kjører vi over fjellet i dag, kan vi se spor av flere generasjoners kløvveier og kjøreveier. Det var likevel helårsvegen som ble åpnet på 1960-tallet som utgjorde den virkelige samferdselsrevolusjonen.

arne-vinje

Natur, kultur og politikk i Haukelifjell

12/11/2012

Det er utvilsamt fleire forklaringar på at ingen annan kommune har hatt ein så sterk vekst i talet på hytter dei siste åra som Vinje, men i sum kan me audmjukt slå fast at fjellområda våre er attraktive for mange som ønskjer seg ein fritidsheim. Noko har utvilsamt med naturen å gjera. Derfor vil eg seia litt om dei verdiane som er tilgjengelege så å seia utanfor døra til alle som har hytte på Haukelifjell – og om dei utfordringane forvaltinga av desse verdiane gjev bygdesamfunnet og kommunen.

vidda-vinn

Vidda vinn på Haukelifjell

12/11/2012

Er du på biltur over Haukelifjell? Eller kanskje du er på hytta i Vågslid? Uansett må du prøve den nye turvegen som slyngar seg som ei perlesnor langs elv og fjellvatn.

sykkel-til-fjells

På to hjul til fjells

10/11/2011

Gjennom mange, mange år har det vore ein drøm om å få etablere en sykkelvei over Haukelifjell, og Vinje Kommune tok allerede for ca 19 år sidan initiativ til et slikt prosjekt.

fjellkarakterer-01
arbuvollen-01

Fjelldagligvarer

15/11/2010

-Vi skal grille i morgen og da trenger vi pølser, brød, ketchup og kanskje noe å drikke, sier Ann Elin Karlsen fra Karmøy.

broytemannskap-04

Heltene i Telemark

15/11/2010

E134 over Haukelifjell er en av Europas hardeste fjelloverganger, men også en av landets mest trafikkerte. Brøytebilsjåfør Sigmund Kilen jobber for at den er mest mulig åpen.

gode-skussmaal-fra-haukelis-gjester

Gode skussmål fra Haukelis gjester

15/11/2010

En bacheloroppgave utført av
studenter ved BI i Bergen viser at
Haukelifjell Booking scorer meget høyt
på både servicenivå, barnevennlighet
og standard på utleieenheter. Hele 81
prosent av de spurte ønsker å besøke
Haukelifjell Skisenter ved en senere
anledning.

_MG_4126a

Det hvite nattskiftet

15/11/2010

Den siste skiløperen forlater bakken etter en lang og deilig skidag. Nå laver snøen ned over Haukelifjell skisenter. I løpet av dagen har det kommet mer og mer snø og værmeldingen viser at nedbøren skal fortsette.

_MG_3948a

Alvor med halvor

15/11/2010

Halvor er glad i vestlendinger og skiturer i juni. Men aller mest vil han at hjembygda, Vågslid, skal vokse frem som et enda sterkere lokalsamfunn.