skihverdagen-01

11/11/2011

Den nye skihverdagen

Ski in/Ski out får en helt ny mening når du finner skilykken gjennom Haukelifjell Booking. Pudderkjøring utenfor kjøkkenvinduet er fullt mulig. Bokstavelig talt.

Scene 1, i skiheisen:
-Åh, nå kommer sola, sier jeg høyt til meg selv mens heisen trekker meg forbi min egen leieleilighet i Råsehallet.

Klokken er bare 10.17. Pudderet ligger nesten urørt, sporene fra preppemaskinen er fortsatt inntakt og sammen med Martin, Maria og Bjørn Thomas er vi som perler på en snor langs heisvaieren. Jeg ser ned på mine brede Kuro Völkl-ski og gleder meg til å den første turen i det Vågslid-syndromet atter en gang gjenoppstår. En eller annen meteorologisk tilbøyelighet gjør at det ofte er et hull i skylaget like over Vågslid.
-Dette blir en knallhelg, skrevet i pudder, iskald pils etter den siste turen og kvalitetstid med venner.
Vi kom i går. Det var mørkt og stille slik som det bare kan være til fjells på en fredag etter solnedgang. Vi kjørte inn i en tunnel, opp en bakke og ut på et leilighetstun der noen barn gravde snøhule og en far bar noen bæreposer inn i en leilighet. Den enorme stjernehimmelen hvelvet seg over hustakene. Et stykke oppe i Pudderbakken jobbet en preppemaskin seg oppover med lysende lykter. Vi lasset inn ingredienser til taco i tillegg til kiteutstyr, ski, staver, ulltrøyer, skistøvler, hjelmer og den gode helgefølelsen.
-Dette blir suksess, sier Maria.
-Suksess.

Den nye skihverdagen

ROSER I KINNENE: Etter en dag i fjellet er matlysten på topp og kinnene røde

Scene 2, Noen snøballkast unna:
Mellom bleier, skisko, en flaske rødvin og den herlige summingen av barn som er fornøyde, mette og bekymringsløse. To svenske småbarnsfamilier har pakket bilen i Gøteborg, fått med bestemor som barnevakt og moralsk støtte.
-Vi har vært i Lofoten, Stranda, Oppdal, Hafjell, Filefjell, Hemsedal…
-Og nå ble det Haukeli?
-Ja, Pappa og min søster var i Røldal en gang og de sa at de kjørte forbi noen fantastiske fjell, sier Stina Petterson og forandrer toneleie.
-Store Nup, sier hun.
-Topptur!

De to barnefamiliene har booket leilighet på Gamlestøyl for en uke. Den ene dagen drar jentene på tur, enten med fjellski eller på topptur med feller. I mens passer fedrene på barna. De går tur i løypene rundt skisenteret eller perfeksjonerer alpinferdighetene i barnebakken. I dag er det fedrenes dag.
-Vi er veldig positivt overrasket over Haukelifjell. Det er så utrolig tilrettelagt her. Vi har aldri bodd så nær skiheisen før og…, sier Stina og stopper litt opp og kikker rundt seg.
-Se på all denne løssnøen. Man kan åka puder nära liften!
Men selv all verdens løssnø kan ikke skjule det faktum at norske priser kan være stive for søta bror.
-Ja, det er klart det er dyrt i Norge, men denne uken er ikke dyr for oss. Maten er litt dyrere, men vi er jo i leiligheten og koser oss og barnebakken er gratis, sier Stina.
Men nå må hun sjekke at Elmer har det bra i pulken og barna vil vise hva de kan.

Epilog
Samme ettermiddag. Hos Stina og vennene er det pasta cabonara på bordet og god stemming. Fedrene har vært på Sveigen og Kista og utenfor daler snøkrystallene på ruten.
-Ja, ja, sier Stina.
-I morgon er det dags for flickorna at åka!

Den nye skihverdagen

GOD PLASS: Enten du velger å reise til fjells med din kjære, med vennegjengen, familien eller hele slekta – spør bookingen om tilbud. Vi har noe for de fleste.

Våre utleie leiligheter

Våre leiligheter er fra 47m2-120m2. Alle har høy standard med romslig stue med peis, kjøkken og bad. Alle leilighetene utenom de på 47m2 har bad med badstu.

De minste lelighetene, 2-4 manns er på 47m2 har 1 (soverom med dobbeltseng)  eller 2 soverom, stue, bad og terasse.

4-6 mannsleilighet er på 68m2. Har to soverom (et med dobbeltseng og et med familiekøye eller vanlig køye).

6-8 mannsleilighet er på 95m2 med hems. Her er det tre soverom (et med dobbeltseng og et med familiekøye eller vanlig køye) i tillegg til hems der man har fra 2-4 sengeplasser.

Sjekk priser og mer info på haukelifjell.com