den-komplette-skiglede-03

11/11/2011

Den komplette skiglede

Vi møter markedsjef Olav Marvik og bikkja Nannuk på Råsenuten. 1215 meter over havet på Haukelifjell.

TEKST: Sarah Elise Falkeid
FOTO: Haakon Nordvik

- Se på den utsikten da, sier Olav entusiastisk, og bruker armen som pil. Vi står på toppen av fjellet, og har fullstendig overblikk over det hvite, mektige landskapet. Olav ser nesten litt overrasket ut selv, men han kjenner området godt. Han er skisenterets markedssjef og telemarksentusiast.

HAUKELI HAR ALT. Pudder for pappa, langrenn for mor, terrengpark for storesøster, og barnepark for bror. Alle har ulike ønsker for skiopplevelsen. Marvik mener Haukeli har fått til noe helt spesielt.
- Styrken vår er at vi kan tilby den komplette skiglede. Jeg tror vi er nesten er unike på dette konseptet. Og i tillegg har vi de fantastiske bomulighetene i bakken – ingen kan måle seg med oss der, sier han.
- Hvordan oppdaget du Haukeli?
- Jeg hadde vært mye på Haukeliseter og i fjellene rundt. Tidligere pleide vi å leie hytter sammen med andre familier i Rauland og på Hovden. Men en gang ble vi tilfeldigvis med noen venner på en firmahytte her på Haukeli. Jeg syntes med en gang at det var et fantastisk område, sier han. Marvik forelsket seg raskt i Haukeli. Og etter å ha leid hytte i to år, fikk han endelig tak i en tomt.
- Vi fikk tak i tomt, bygde, og har nå hatt hytte her i fem år. Jeg blir bare mer og mer glad i plassen. Haukeli har et stort potensiale og fantastisk god snøkvalitet. Du slipper klisterføre og våt snø. Og sesongen varer fra november til mai. Haukeli har alt, sier Marvik.

Moro for barna. Haukeli fokuserer mye på barnefamilier. De har gode løssnøforhold, noe som også trekker mange løssnøkjørere.
- Vi kan aldri konkurrere med Røldal på løssnø, men med de nye heisene kan vi, smiler han. Populære Panorama er åpen på andre sesong, og Tvitjønn, som tar deg opp til Tvitjønnuten 1216 meter over havet, åpnet i år. Løypene her gir en god variasjon til barnefamilien. Barneparken er blitt betydelig oppgradert med hopp, tunneler og broer, og er et yndet sted for småfolk. Den ligger fysisk avskilt fra skiløypene, og skjermet til mot varmestueområdet, slik at mor og far kan ha full oversikt fra terrassen.

- Vi har fått en bra barnepark med mange lekeelementer. Den er virkelig blitt flott, og er veldig populær blant barnefamilier, sier Marvik.

SKAL BLI STØRRE. – Vi skal bli bedre på terrengpark. Vi begynner grunnarbeidet i sommer, for å bli bedre neste sesong, sa Marvik da Haukelimagasinet møtte ham i påsken. Marvik har mange argumenter til hvorfor akkurat dette stedet er så unikt.
- Du får så mye ut av en skidag her, fra morgen til kveld. I tillegg til mange soltimer, har vi et stabilt vær. Noe av det verste jeg vet er blautsnø og duskregn – og det er det veldig lite av her.
Han mener Haukeli har de beste forholdene.
- Vi er tett på vestlandets fjell, og har tilgang på alpintutfordringer, sier han. – Det er trygge forhold uten stupbratte skrenter, og snilt terreng.

FREMTIDENS HAUKELI. Flere hyttefolk strømmer til Vågslid hvert år. Og flere og flere hytter blir reist. Marvik tror dette vil fortsette en stund fremover. Da er det viktig å ikke glemme hvem en er.
- Det er viktig å bevare sjelen til Vågslid, sier han.
- Dette skal aldri bli noe nytt Hemsedal.
Han mener at Vågslid har et stort forbedringspotensiale på overnattings- og restaurantfasiliteteri, og at Haukeli har mye å gå på når det kommer til infrastruktur.
- Det er et politisk spørsmål, men vi må klare å få til en forbedring av kommunikasjonen. Nye tunneler og veier vil øke regulariteten og bedre kolonnekjøringen. Den er kanskje vår største bremsekloss, sier Olav.

Den komplette skiglede

HØYFJELLSLUFT: Når Olav ikke tar snarveien opp til Tvitjønnuten for å nyte utsikten, står han telemark ett eller annet sted i fjellene rundt.

 

FAVORITTMÅL

Fjellski: Vesle Nup – en topp opp Haukeliseter til 1.510 meter over havet.
- Det er ikke for bratt, og har fantastisk utsikt. Løypa er for de fleste, og har utrolige nedturer. Turen opp tar cirka to timer, og om du setter av 3-4 timer har du god tid. Dette er en fin familietur som alle kan bli med på, bedyrer Olav.

Langrenn: – Det er en løype innpå fjellet her som er populær blant treningsentusiaster. Den har gode utsiktspunkt, og er passe lang. Løypa går opp gamle Haukeliveien og vestover på den historiske veien.
- Det er her jeg går oftest. Jeg kjørte den allerede i oktober, sier han.

Telemark: – Jeg elsker Telemark. Til telemark trenger man løssnø, og det er det ganske ofte her oppe. Jeg benytter meg av mulighetene både her og i Alpene, spesielt i Engelberg, Sveits. For Olav starter sesongen allerede i oktober, og slutter senest i juni/juli om det er snø. I fjor varte sesongen helt til juli.
- Jeg er en telemarkentusiast, og skulle ønske jeg kunne stå hver dag, sier mannen som har en normalsesong på 40-50 skidager.
Hans lengste skisesong i Norge er på hele 10 måneder.

 

FAKTA

Navn: Olav Marvik (47)
Yrke: Markedssjef i Haukelifjell Skisenter AS siden november 2010
Sted: Født i Sauda. Bor i Stavanger
Sivilstatus: Gift, har to barn, og en Alaskan Malamute ved navn Nannuk.
Første skiminne: Deltok som femåring i påskerennet i Djuvsbotn i Svandalen. En stor opplevelse på turski med far.
Favorittski: Telemark

Den komplette skiglede

Stikkord: ,